05 joulukuuta, 2011

Puente!

Täältä sitä vaan kirjoitellaan untuvatakki päällä. Nyt ei kyllä kaduta yhtään, että tuli sellainenkin pakattua matkaan! Muistan vielä miten elokuussa muuttokuormaa purkaessani katselin takkia hymynkare huulillani ja uskoin melko vakaasti, että takki saa uuden elämän Espanjassa lähinnä tyynynä. Vaan enpä usko enää! Tosin kuljeskellessani sisällä takki päällä, kerään melko huvittuneita katseita kanssaeläjiltäni, mutta luulenpa, että kyseessä on pelkkä kateus! 

Kylmyys on nyt siis todellisuutta, mutta eipä se ulkona vieläkään mikään jääkausi ole. Päivisin lämpötilat (ainakin auringossa!) kohoaa vieläkin sinne 20 tietämille, välillä jopa lähemmäs 25 astetta. Mutta ulkolämpötilat eivät olekaan se ongelma. Toista on se kun saavut kotiin ja sen sijaan, että jättäisit takin naulakoon, lisäät kaksi villapaitaa sen alle ja kaivat toisella kädellä kaapista villasukkia! On uskomatonta, miten kylmä näitten kivirakennusten sisällä voi olla. Me ollaan sinänsä vielä suht'onnekkaita, sillä omistetaan lämmistyslaite (jota tosin ei turhan usein raaski laittaa päälle hirvittävän sähkölaskun pelossa). Lämmityskoje on ylellisyys, jota ei kovin monen (varsinkaan) vaihtarin kämpästä löydy.

Kodin kylmyyttä onkin helppo paeta kadulle. Ovi auki ja menoksi! Onneksi ulkoa löytyy aina elämää ja eloa, ja sen sijaan, että jäätyisi kotona kiinni penkkiin, voi lähteä vaikka lähicerveceriaan lasillisille jutustelemaan! (Tosin on kummallisen helppo välillä myös unohtaa, että ulkona tosiaan on lämpimämpi ja että kotoa lähtiessä on parempi jättää ne villasukat ja kaksi neuletta sen takin alta pois.) 

Tällä viikolla suurena puheenaiheena on puenten aikaiset suunnitelmat. Puente eli suoralta käännökseltä silta, tarkoittaa täkäläisittäin pitkää viikonloppua. Huomenna, 6.päivä joulukuuta, Espanjassa on Día de Constitución, jolloin juhlitaan perustuslain hyväksymistä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki ruokakaupat ja pankit ovat suljettuina, eikä esimerkiksi yliopistolla ole tunteja. Myös 8.päivä joulukuuta on Espanjassa pyhäpäivä ja googlesta luntattuani selvisi, että silloin vietetään neitseellisen sikiämisen päivää (?). Mene ja tiedä! 

Juuri tänään noudatin tuota edellä mainittua, ovi auki ja menoksi -neuvoa ja olin melko lailla koko päivän menossa. Aamulla käväisin yliopistolla varmistamassa puenten aikaisten tuntien kohtalon ja pelipaikalle saavuttuani löysin opettajani miihailemasta luokan oven edestä! Ilmeisen ainoana innokkaana opiskelijana, päätimme yhteistuumin pienen jutustelutuokion jälkeen kadota itsekin paikalta. Opettajani kertoi, että suuri osa täkäläisistä sosiaalityön opiskelijoista pysyy melko lailla poissa näkyviltä tammikuun loppuun saakka. Tammikuun lopulla alkavat ensimmäisen semesterin kokeet ja silloin viimeistenkin lomailijoiden on pakko palata koulun penkille! Hullua. Onneksi työmoraali on kohdallaan..!

Yliopistolle raahautuminen ei ollut täysin turhaa, sillä olin päättänyt hoitaa myös harjoitteluasiaani eteenpäin. Astelin jälleen kerran kyselemään harjoittelutoimistolta lisätietoja harjoittelustani, sillä netistä löytyvät ohjeet ovat melkoisen sekavat. Voi tosin olla, että vika on myös lukijassa.. No, eipä se kysyvä tieltä eksy! Toimistolta poistuessani en kuitenkaan ollut tullut järin paljon fiksummaksi, mutta niillä tiedonmurusilla, päätin mennä kirjastoon täyttämään harjoittelulomakkeen ja poistamaan asian päiväjärjestyksestäni.

Harjoittelulomakkeeseen minun tuli valita 15 harjoittelupaikkaa yliopiston julkaisemalta listalta. En vieläkään oikein tiedä, missä järjestyksessä opiskelijat valitaan, mutta pidän peukkuja, että joku 1.-5. vaihtoehtoni välillä olisi tuleva harjoittelupaikkani! Harjoitteluni alkaa helmikuun tietämillä ja kestää noin 2-3 kuukautta. Kuten huomaa, olen aivan yksityiskohtaisen tarkasti selvillä tulevasta harjoittelustani (heh). Vielä en viitsi edes vaivata pientä päätäni harjoitteluuni liittyvillä tehtävillä. No mañana, mañana.. Ei huolta. (??)  

Kirjastolla harjoitteluasiaa pohtiessani, espanjalainen ystäväni lähetti viestiä, että tapaisimme keskustassa englanninkielisten lounastreffien muodossa. Hänellä on edessään viikonloppuna englannin kokeet, joihin sisältyy myös suullinen osuus, joten hän halusi treenata kanssani englantiaan ja samalla vaihtaa viikonlopun kuulumiset. Tämä on sitä todellista kielivaihtoa, sanon minä! Tosin tuntuu, että näiden kuukausien aikana oma englannintaitoni on kokenut jonkunlaisen inflaation, sillä melko vähän sitä on tullut enää viime aikoina puhuttua. Lounastaessani ystäväni kanssa englanniksi huomasin, että kun yritin keksiä jotain sanaa englanniksi, niin se tulikin mieleen ensin espanjaksi! (edistystä?) Saa nähdä, oliko treenikaverina olemisesta mitään hyötyä.. taisinpa vaan sekoittaa entistä pahemmin! 

Alunperin tarkoitukseni oli poistua Sevillan maisemista puenten ajaksi muille maille, mutta lahotin matkasuunnitelmat ja päätin pysyä Sevillassa toistaiseksi, sillä pian (ENSI VIIKOLLA) hypähdän lentokoneeseen ja suuntaan Barcelonaan neljäksi päiväksi!! Huimien matkasuunnitelmien tilalla (mm. Marokko, Granada) on nyt Circo de los Horrores (kauhusirkus!!), picnic Guadalquivirin puutarhassa, Factory-tehtaanmyymälässä vierailu, illallinen keskiviikkona ystävien seurassa ja perjantaina mennään salsaamaan tyttöjen  kera! Ei kuulosta lainkaan hullummalta. Huomista odotan melko sekalaisin tuntein, sillä en tunnetustikaan ole mikään kauhuelokuvien suurin kannattaja. Innostuttaa silti kovinkovin!

Matkatovereideni lennähtäessä Barcelonasta Suomen puolelle joulutunnelmiin, itse otan kohteeksi Alicanten, jossa olisi tarkoitus viettää nelisen päivää kierrellen. Kyseessä on ensimmäinen ”omatoimimatkani” ja täytyy kyllä myöntää, että kohteen miettiminen saa kyllä sisuskalut asettumaan uusille paikoille. No saa nähdä mitä tulee tapahtumaan. Omalomailun jälkeen suuntaan takaisin Sevillaan, jossa odottaa viikon pesti matkaoppaana! Oma palani Suomen joulua saapuu siis ystävien (ja toivottavasti palan valkohomejuustoa) muodossa. <3

Nyt menen viettämään koti-iltaa ihanien ihmisteni kanssa, jotka saapuivat juuri kotiin!

Pusuja!
P.s. Ohessa linkki kauhusirkuksen promovideoon. Hui! Circo de los Horrores

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti